Waarom zijn er steeds minder woningen geschikt voor delers?

Waarom zijn er steeds minder woningen geschikt voor delers?

Woningen geschikt voor delers

Sinds 1 januari 2017 zijn de regels voor woningdelen veranderd. Voor het verhuren van woonruimte aan drie of meer volwassenen (behalve als de bewoners een huishouden vormen bijvoorbeeld bij een gezin) moet sinds kort aan een aantal voorwaarden worden voldaan en een vergunning worden aangevraagd.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De woning heeft een gemeenschappelijke verblijfsruimte van minstens 11 vierkante meter, met een minimale breedte van 3 meter.
  • De geluidisolatie moet op orde zijn voor de woningscheidende constructie. De luchtgeluidisolatie en de contactgeluidisolatie van de woningscheidende constructie moeten minimaal 47 dB bedragen.
  • De kosten zijn € 533,50 per woning of gedeelte van een woning (tarief 2017).

Door de nieuwe regelgeving wordt het duidelijk lastiger voor verhuurders om woonruimte beschikbaar te stellen voor 3 of meer delers. Dit omdat er een vergunning moet worden aangevraagd en er moet worden voldaan aan de geluidsisolatie eisen. Dit kost veel geld en tijd, vandaar dat steeds meer eigenaren hun woning liever verhuren aan 2 expats of stelletjes. Daardoor worden er dus woningen onttrokken aan de grote en belangrijke groep studenten die juist willen, of noodgedwongen met meerdere personen moeten delen. Dit zijn vaak millennials die nog studeren of aan het begin van de carrière ladder staan.

 

Wij vinden deelwoningen voor onze klanten!

Te bedenken dat je voor een vrijesectorwoning in Amsterdam vaak 4 keer bruto de maandhuur moet verdienen, wordt het al snel onmogelijk voor een millennial om zelfstandig te huren. Het valt simpelweg niet te betalen! Wie verdient er nou 4000 bruto tijdens het studeren of als startende op de arbeidsmarkt? Daarnaast komt het feit dat voor de sociale huurwoningen in Amsterdam momenteel uitzonderlijke hoge wachtrijen van +- 15 jaar staan.

Woningzoekende schrijven zich op dit moment vaak in bij sites die beweren dat er huurwoningen te vinden zijn en dat je direct in contact kunt komen met de eigenaar. Dit kan echter alleen als er eerst even 20,- Euro per maand kan worden afgeschreven. Men moet weten dat deze partijen er juist bij gebaat zijn als niemand een woning vindt want dan betaald men tenminste nog een extra maand door. Voor woningzoekende is dit een veel voorkomend probleem omdat ze geld betalen voor iets waar ze niks voor terug krijgen.

Woningzoekende zitten met de handen in het haar en zoeken met man en macht naar geschikte woningen. Als gevolg hiervan staat er vaak 20 man op de stoep bij de bezichtiging van een woning die wél geschikt is voor delers. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om de woning daadwerkelijk te bemachtigen. Ook de oprichters van de Woning Delers Club ondervonden dit probleem en zochten naar een goede oplossing. Dit heeft geresulteerd in het platform www.woningdelersclub.nl. Op dit platform staan alle woningen die momenteel beschikbaar zijn voor delers, ook de woningen die niet online te vinden zijn! Zo hoeven zoekers zelf niet dag en nacht het internet af te struinen naar woningen die uiteindelijk niet geschikt blijken te zijn voor delers. Als je je aanmeld bij Woning Delers Club dan kan je rekenen op persoonlijke begeleiding van een partij die als missie heeft meer millenials aan een deelwoning te helpen. De specialisten gaan mee met de bezichtigingen om alle vragen te beantwoorden en assisteren bij het uitbrengen van het voorstel. Waardoor de kans om de woning toegewezen te krijgen aanzienlijk wordt vergroot.

Een team van 3 makelaars is continu opzoek naar het laatste aanbod van deelwoningen. Wij zoeken o.a. op internet, Facebook pages, bij andere makelaarskantoren en binnen het eigen netwerk. De woningen die worden gevonden voldoen altijd aan de juiste eisen, zijn netjes gerenoveerd en direct bewoonbaar. Het gebruik van het platform en de gehele dienstverlening is op basis van no-cure-no-pay, dus zorgen zij niet voor een getekend huurcontract dan betaal je ook niks. Als je wel een getekend huurcontract in je zak hebt betaal je een bedrag van 1 maand huur als courtage ex BTW. Daarom is Woning Delers Club alleen voor de serieuze woningzoeker die zelf ook een proactieve houding heeft en snel kan schakelen. Dit is noodzakelijk in de hedendaagse overspannen huizenmarkt in Amsterdam.

Ben je na het lezen van deze zeven zeer onderscheidende voordelen overtuigd van de meerwaarde van Woningdelersclub Amsterdam? Wil jij je inschrijven als huurder of wil jij je woning beschikbaar stellen voor woningdelers? Dat kan zeker!  Ga dan snel naar onze inschrijfpagina en wordt lid van de woningdelersclub!

 

 


Zoek je een woning in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam of Den-Haag?

Vul je wensen in en laat ons het werk doen!

TWIJFEL NIET EN REGISTREER NU!

Neem contact op:

Werkgebieden:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Haarlem
  • Den-Haag

Bekend van Metro & Studenten.net

Metronieuws.nl Studenten.net

" Een betrouwbare manier om een
deelwoning te vinden "