De nieuwe huurwet biedt kansen voor zowel huurder als verhuurder.

De nieuwe huurwet biedt kansen voor zowel huurder als verhuurder.

Sinds 1 juli 2016 is er een nieuwe huurwet van kracht. Deze wet heeft behoorlijke aanpassingen ondergaan ten opzichte van de oude huurwet. Doelstelling van deze nieuwe wet is om de doorstroming van de huurmarkt te bevorderen. Dit biedt een hoop mogelijkheden voor zowel huurder als verhuurder. 

De verwachting is dat met deze wet het huuraanbod gaat toenemen. 

De deelwoningmarkt zal hierin meegroeien. Woningdelersclub Amsterdam zal hierdoor ook meer woningaanbod kunnen presenteren op het platform.  

Scheef wonen

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe huurwet is de aanpak van scheefwoners. Scheefwoners zijn mensen die te veel verdienen om in een sociale huurwoning te mogen wonen maar dit kan ook andersom wanneer huurders juist te veel betalen op basis van hun inkomen (dit laatste wordt ‘duur scheef wonen” genoemd). Dit is beheersbaar omdat de belastingdienst nu verplicht is om de inkomensgegevens van de huurder door te geven aan de eigenaar van de woning. Dit betekent dat de verhuurders de huurverhogingen kunnen en mogen baseren op de inkomensgegevens van hun huurders.

Dit voorkomt dat mensen op “de verkeerde” locatie wonen of gaan wonen. Er worden nu plaatsen niet “onterecht bezet gehouden” wat mogelijkheden biedt voor zowel verhuurders als huurders, zeker als ze ingeschreven staan bij Woningdelersclub Amsterdam. Hier wordt ook de naleving van deze wet bewaakt zodat je (of je nu huurder of verhuurder bent) daar geen zorg aan hebt. 

Huurverhoging aan banden

Een eventuele huurverhoging zit aan grenzen verbonden, dit is gerelateerd aan het inkomen. De hogere inkomens hebben de kans om een jaarlijkse huurverhoging van 4,6% tegemoet te zien, voor de laagste inkomens mag de huur met maximaal 2,1% stijgen. Voor woningen waar 4 gezinsleden of meer in wonen is het lagere tarief van toepassing. 

Uit dit laatste punt is het volgende voordeel van “het woning delen” te herleiden, indien je er voor kiest om met minimaal 4 personen de woning te delen, kan dit een forse jaarlijkse huurverhoging voorkomen. Let wel: de genoemde percentages zijn maximale stijgingen, de verhuurder kan er voor kiezen om de huur minder hard te verhogen. Woningdelersclub Amsterdam bewaakt vanzelfsprekend ook dit proces voor je.

Tijdelijke huur

Dankzij de nieuwe huurwet kan een tijdelijk huurcontract nu voor maximaal twee jaar worden aangeboden, dit was voorheen altijd een minimum van 12 maanden. Dit is een grote vooruitgang voor allebei de partijen. Een groot voordeel voor de eigenaren is dat ze nu zelf kunnen bepalen voor hoelang ze maximaal hun woning willen verhuren. Daarnaast zijn meer eigenaren nu bereid om hun woning te verhuren omdat niet meer bang hoeven zijn dat ze zomaar 10 jaar aan een ontwenste huurder vast zitten, al neemt Woningdelersclub Amsterdam dit obstakel al weg door een strenge selectieprocedure. Het voordeel voor huurders is dat ze nu vooraf weten waar ze aan toe zijn en er op deze manier meer duidelijkheid ontstaat.  

Woningdelersclub Amsterdam is jouw beste begeleiding in de huurmarkt. 

Zoals bovenstaand al aangegeven, is de verwachting dat deze wet stimulerend zal zijn voor het huuraanbod. In deze veranderende markt van vraag en aanbod van huurwoningen in en om Amsterdam, is het raadzaam om je te laten adviseren en begeleiden door een partij die gespecialiseerd is in deze (lokale) markt.

Woningdelersclub Amsterdam biedt een hoop mogelijkheden voor zowel huurders als verhuurdersWij behartigen de belangen van beide partijen en zorgen voor een geschikte match tussen de woningdelers en de verhuurder. Voor verhuurders is het nu het juiste moment om hun huis voor verhuur beschikbaar te stellen. Woningdelersclub Amsterdam geeft je nog meer zekerheid dan deze wet je al biedt en zorgt ervoor dat je woning bewoond gaat worden door de door ons (streng) geselecteerde woningdelers. Hiervoor maken we duidelijke en transparante afspraken waarin de Woningdelersclub Amsterdam als aanspreekpunt fungeert. Dit is wel zo prettig voor alle partijen. 

Jij wil toch ook alleen maar je huis verhuren aan betrouwbare personen?!

Voor woningdelers is het raadzaam om je nu in te schrijven om zo te profiteren van het aanbod dat vrij komt. Woningdelersclub Amsterdam helpt je bij het zoeken van een voor jou geschikte woning en je huisgenoten om een woning mee te delen. Wij hebben goede contacten in de makelaardij en de vastgoedwereld in Amsterdam. Deze partijen weten dat we hoge eisen stellen aan onze leden, hierdoor komen er woningen beschikbaar die anders niet voor delers beschikbaar zouden komen! Daarnaast is een team van Woningdelersclub Amsterdam full time op zoek naar meer woonruimte die we op ons platform kunnen presenteren. 

Jij wil toch ook snel en zonder zorgen een geschikte woning vinden?!   

Woningdelersclub Amsterdam, het juiste adres voor huurders en verhuurders.

Neem contact op via het inschrijfformulier en start de procedure!

 


Zoek je een woning in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam of Den-Haag?

Vul je wensen in en laat ons het werk doen!

TWIJFEL NIET EN REGISTREER NU!

Neem contact op:

Werkgebieden:

  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Haarlem
  • Den-Haag

Bekend van Metro & Studenten.net

Metronieuws.nl Studenten.net

" Een betrouwbare manier om een
deelwoning te vinden "